Arkadaşlar herkese merhaba,
En iyi explorerlardan biri olan Firefox'un 3. versiyonu gündemde,
Sizden tek istediğim arkadaşlar eğer bu işe merakınız var ise aşağıdaki linkten;
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/f...runk-l10n/
bunu tr versiyonunu indirmeniz ve programı test etmeniz, hem sizin sayenizde daha daha doğru bir sürüm elde etmiş olacağız hem de katkılarınız ile de adınızı duyarabilecek olmanız.
İlgilenen arkadaş var ise, linkten
mac: firefox-3.0b3pre.tr.mac.dmg
linux: firefox-3.0b3pre.tr.linux-i686.tar.bz2
win: firefox-3.0b3pre.tr.win32.installer.exe
bunları test etmek istedikleri sistemde indirerek bize
yardımcı olabilirler...
Saygılarımla,
Buğra Çuhadaroğlu
bazı arkadaşlar ne kadar aksini savunsa da firefox gerçekten stabil bir tarayıcıdır diyorum. Ancak bu olay tabi ki tecrübe ile değişiklik gösterebilir. İnterneti çok da fazla aktif kullanmayan bir adam için belki hızlı işlemler yapamamak çok fazla koymaz. Ancak benim durumumda firefox gerçekten hayatımı her zaman kurtarıyor.
Yine bir örnek verecek olursak; ie7 microsoft şaheseri, windwos live yine microsoft şahaseri ve hangi akla mantığa yattığına bilmediğim bir durum söz konusu. Bazen maillere ulaşmak için ie7 ile girdiğimde hata mesajları alıyorum (hata mesajı kibarcası oldu, site direk önüme kod tükürüyor) ancak firefox ile hotmailden maillerimi okurken hiç böyle bir durum görmedim. Şimdi insanın durup diyesi geliyor "ey microsoft hotmail de senin, firefox bile senin siteni kusursuz çalıştırıken sen nasıl oluyorda kendi yazdığın iki tane ürünü birbirine düzgün tanıştıramıyorsun?"
Vallaha ben ie7 nin beta versiyonları ile başladım beta versiyonlarından beri kendi servisleri ile çalışırken hiç sorun yarattıklarına şahit olmadım. Firefox un hız olayına gelince bence çok tartışmalı bir konu hangi açıdan derseniz. Evet firefox genel olarak ie7 den daha hızlı ama bu hız bizim alenen farkedebileceğimiz kadarmı şüpeliyim. Diğer bir taraftan microsoftun servisleri ile ie7 firefox dan çok daha hızlı çalışıyor bunuda çok iyi biliyorum . Kısacası hız denilen olay hangi hizmetleri kullanıp ne istediğinize bağlı olarak değişen ve göreceli bir kavram. Başka bir örnek daha vermek istiyorum eskiden herkes linux un server 2000 ve 2003 ten daha az donanımla daha performanslı çalıştığını söylerdi ancak çoğu kişi bunu irdelemezdi. Linux daha iyi çalışırdı ne zaman, siz core modda kurar çalıştırırsanız. Şu anda server 2008 e bakıyorum core mod kurmaya gözünüz yerse kurun, kesinlikle aynı platformda linux den daha iyi performans veridiğini göreceksiniz

Kısacası hız denilen olay hangi hizmetleri kullanıp ne istediğinize bağlı olarak değişen ve göreceli bir kavram.
bende yukarıda aynı şeyden bahsetmiştim Emin 
eyvallah dostum

Ben zaten eleştiri olarak yazmadım yanlış anlaşıldıysa kusura bakma

göremiyoruz seni karşı tarafa bekleriz arasıra

Firefox 3'ün keşfettiğim 2 açığını (2si de variable sorunu) yetkilelere bildirdim ve bana nazik bir şekilde geri döndüler. Teşekkürler.