Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/ikubilis/public_html/forum/inc/class_core.php on line 148

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/ikubilis/public_html/forum/inc/class_core.php:148) in /home/ikubilis/public_html/forum/inc/functions.php on line 1133

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/ikubilis/public_html/forum/inc/class_core.php:148) in /home/ikubilis/public_html/forum/inc/functions.php on line 1133

Bilişim Forumları - dansguardian hakkında acil yardım!!!

Bilişim Forumları

Tam Versiyon: dansguardian hakkında acil yardım!!!
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
şirket ağında dansguardian ile serverdan bütün forum eğlence messenger download siteleri engelli bu engeli etki dışı bırakacak ve digerlerinin özellikle bunu anlamamasını saglayarak bu sitelere girebilmek için ne yapmam lazım özel mail atabilirsinz yeter ki şu konuya bi çözüm....ltfn!!!
Önemli olan filtrelemenin nasıl yapıldığı. Proxy kullanarak belki bu engeli aşabilirsiniz. Yanlız kullanıcı hesabına sahip olduğunuzdan system administrator policy ile internet explorer ın ayarlarınızı görmenizi engelleyecektir . Bence en uygun olacak çözüm bir html sitesinin tunnel ını kullanmak. http://www.ktunnel.com sitesini bir deneyin. Unutmadan bu tarz proxy siteleri flash ve benzeri uygulamaları çalıştırmayabilir. Kolay gelsin
dansguardian open source serverlar için gerçekten sağlam bilinen bir içerik engelleyici. Burada sistem yöneticisinin neler yapabileceğini dansguardinın sitesine girince anlayabiliyorsunuz. Eğer herşey yasak belli başlı sitelere giriş izni ya da şirketin mail serverına ulaşma izni veriliyorsa; sistem yöneticisi mail server yada özel uygulama kullandığınız serverlarınız dışında cachleme yapıyor olabilir.Bu durumda yapabileceğiniz hiç birşey maalesef yok.

Fakat ; durum bu şekilde değil de Dansguardian ın içerik engelleme özelliği ve ip block özellikleri kullanılmışsa; Emin in dediği gibi proxy siteleri ve flash uygulamaları ve dansguardina yakalanma riskini azaltacak multi proxy gibi programlar kullanılabilir(Elbette sistem yöneticiniz program yüklemenize izin vermişse).

Tavsiyenin işe yaramama durumu da söz konusudur. Şöyle ki, Dans Guardian içerik engelleme özelliğine sahip yani belli bir word-list'i var ve o kelimelerin geçtiği yerleri ya da siteyi direk olarak engelleyebiliyor. Bu durumda da sistem yöneticisini bulacaksınız ve yemektir, yarım maaştır ya da her ne ile kandırabilirseniz size özel bir çözüm sunmasını rica edeceksiniz Big Grin
opendns leri kullanabiliriz. 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 ip adreslerini dns bölümüne girin deneyin.

ayrıca; sitesinden gerekli detayları da inceleyebilirsiniz.

Dip Not: bu dns geçidi kullanılarak Türkiye'den yasaklanmış sitelere kolaylıkla girebilirsiniz. MEsela youtube'a saçma sapan siteler üzerinden girmenize gerek yok hepsi http://www.opendns.com adresidnde anlatılıyor.
saolun çözümleriniz için emin parmaksızoğlu na özellikle işe yaradı ama bunu anlarlarmı anlarlarsa nasıl?nerden?önemli olan da bu işimizden olmayalım
Ne demek yardımcı olabildiysek. Yakalanma konusuna gelirsek, sizteminizin veya firewall unuzun loglarında sizin ziyaret ettiğiniz site mesela youtube şöyle görünecektir "http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/f9d4b9489966eef40ca6bf3f81f2aae285c563e49315966" sistem admininiz ancak Ktunnel sitesinin proxy sini kullandığınızı söyleyebilecektir, bu da bir şey ifade etmez. Eğer illa gizlilik istiyorum diyorsanız şunu deneyebilirsiniz:

Google dan "East-Tec Eraser 2008" aratın ister crackli programı isterseniz orjinal olanını alın. Bu programı my document içine kurabilirsiniz. Hesabınız user hesabı olduğundan direk Programfiles altına kuramazsınız. Bu programın ne yaptığını biraz anlatayım. Normalde insanlar verilerini sildiklerinde o verilerin harddisk den uçtuklarını zannederler. Aslında yapılan şu dur siz harddiskten bir veriyi sildiğinizde o verilerin sadece üzerine yazma izni verirsiniz. Verileriniz üzerine data yazılana kadar olduğu yerde durur. Verileri tamamen silmenin yolu bulunduğu sektör üzerine başka veri yazmaktır. Bu program bunu sağlıyor. İçinde çeşitli algoritmalar var bunlardan birini seçebilirsiniz. Bu program verilerinizin üzerine yazarak yazılımsal ve donanımsal data recovery(dataları kurtarmayı) engeller. Bence en iyisi Gutman algoritması. Programı kurduktan sonra yapacağınız şu . Programı açın
ve resimdeki Privacy Guard a basın sonra programda çıkan ekranda next next demeniz yeterli Smile

Son olarak bunların hepsi zor geliyorsa intenet explorer dan Tools->internet options -> Browsing history deki Delete a basın karşınıza çıkan ekrandan Delete All demeniz yeterli tabi bu yöntem ilki kadar güvenli değil.

Bu arada bir tavsiye iyi bir admin herşeyinizi kısıtlayabilir ve gerçekten becerikli ise yaptığınız herşeyide kanıtlaya bilir o yüzden sistem adminleri ile bence pek takışmayın en azından ben çalıştığım sirkette öcümü alıyorum userlardan Smile Kolay gelsin.
t.ederim çok yardımcı oldunuz saolun
Herkese Slm..
bizde bu dansguardian kurbanları arasına katıldık. Hayırlı olsun tabi başımıza gelince araştırmaya başladık.. Download olayımız bitti... bunun yanı sıra ekşi falan girilemiyor... DNS denedim ama network bağlantısı var görünmesine rağmen internet bağnatım gitti.. konu ile ilgili olarak yardımlarınızı rica ediyorum aynı zamanda dansguardian nelerin log larını alabilir vs.. konu ile ilgili olarak beni bilgilendirmenizi rica ediyorum. İmmmddaaatttt......Sad
Referans URL